CENTRO DE DIVULGACIÓN APICOLA

Abierto al público sábados y domingos de 16 a 21 h.
Durante la semana concertar visita, grupos de más de 12 personas.
Actividades:
-Visitas guiadas para escolares y público en general.
-Degustaciones de diferentes tipos de miel.
- Cursos de apicultura.
- Información y asesoramiento sobre el mundo de las abejas.
- Talleres de miel, cera, jabones, champús y geles...
- Venta de productos apícolas.
INFORMACIÓN.-Llamando al teléf.- 981102249 - 661003616
E- mail.- casadomel@vodafone.es



lunes, 6 de septiembre de 2010

XI XORNADAS APÍCOLAS DO EUME

2 comentarios:

  1. Programa das XI Xornadas:

    XI XORNADAS APÍCOLAS DO EUME
    Do 4 ó 9 de OUTUBRO 2010, CASA DO MEL
    GOENTE – AS PONTES

    Días 4 e 5 de outubro.
    Obradoiros de cera e de mel, para escolares na Casa do mel.
    ■ Extracción e envasado do mel.
    ■ Elaboración de candeas e flores con cera, distintas cores.
    ■ Proxección de vídeos apícolas.
    ■ Programas informáticos nos que se dá a coñece-la vida da abella.
    ■ Proba do mel con outros produtos da comarca.


    Días 6 e 7 de outubro na Casa do mel pola tarde.

    III cata de meles. Con diploma de recoñecemento ao mellor mel claro e para o mellor mel escuro.
    ■ As mostras recolleranse ata o día 20 de setembro na Casa do mel.
    ■ O mel irá presentado ao concurso en botes de 1000 g baixos sen ningún tipo de etiqueta.

    Día 8, de outubro ás 18 h. - Casa do mel


    Curso sobre: “As enfermidades das abellas”.
    ■ Monitor.- Fco. José Orantes Bermejo, Laboratorios Apinevada (Granada). Secretario técnico do Consello Regulador da DOP Miel de Granada.
    Esta actividade ten prazas limitadas e hai que apuntarse.

    Día 9 de outubro.

    10.00 h: Casa do mel, conferencia “A calidade do mel”.
    ■ Conferenciante.- Fco. José Orantes Bermejo, Laboratorios Apinevada (Granada).


    2ª FEIRA DO QUEIXO E DO MEL, ÁS 11,00 h.
    Campo da festa – Goente
    ■ Os primeiros cen compradores de mel serán agasallados con un regalo sorpresa.
    ■ Concurso de receitas con queixo e mel.
    ■ Degustación de requeixo, mel e freixós .
    ■ Exposicións de maquinaria, artesanía, motos, vehículos militares...

    INFORMACIÓN.- “CASA DO MEL” OU CHAMANDO TELF.- 661003616

    ResponderEliminar
  2. CONCURSO DE RECEITAS CON "QUEIXO, REQUEIXO DA FAEIRA E PRODUTOS DA CASA DO MEL"
    O vindeiro 9 de outubro de 2010, dará comezo a II Festa do queixo e do mel, en Goente, As Pontes.
    Bases do concurso de receitas con queixo e requeixo da Faeira, e produtos da Casa do Mel.
    1. Poderán participar tódolos profesionais e particulares afeccionados á cociña que o desexen, sexan residentes ou non no Concello de As Pontes. Tódolos pratos presentados terán como ingredientes principais "queixo, requeixo da Faeira e produtos da Casa do mel"

    2. Haberá dúas categorías: profesionais e particulares.

    3. Contarase con dúas seccións: pratos salgados e repostería.
    4. Os candidatos que queiran participar no concurso terán que comunicalo chamando a Casa do mel Telf.- 661003616 ou no correo electrónico casadomel@vodafone.es antes do 20 de setembro do 2010. Indicando a categoría e a modalidade na que están interesados en participar así como o nome do participante e da receita.

    5. Os pratos deberán presentarse en prato ou bandexa aptos para o efecto e nas condicións hixiénicas apropiadas.

    6. Cada prato irá acompañado dos datos da persoa que o presenta (nome, apelidos, enderezo e teléfono), o nome do prato e a receita completa do mesmo (ingredientes, modo de preparación, presentación, etc.)e a categoría e sección na que participa (profesionais ou particulares, salgado ou repostería), dentro dun sobre en branco e pechado. Asinarase a cesión da receita a favor do Concello das Pontes e das Asociacións que organizan o concurso. A organización poderá reproducir as receitas que considere convinte en libros ou calquera outra publicación, en soporte papel, electrónico, audiovisual ou calquera outro.

    7. A persoa que presenta o prato indicará no momento de entregalo en que categoría e sección participa. A cada prato adxudicaráselle un número no mesmo intre da súa recollida, o mesmo que levará o sobre que o acompañe e que se lle dará á persoa que o presenta. O sobre pegarase no fondo do recipiente presentado.

    8. Os pratos presentaranse rematados o día 8 de outubro, antes das 20,00 horas, na "Casa do mel", Goente, As Pontes, e estarán expostos o público na II Feira do queixo e do mel.

    9. O xurado valorará de 0 a 10 os seguintes aspectos de cada receita presentada o concurso: presentación , sabor, orixinalidade. Relevancia do queixo, requeixo e mel no conxunto do prato.

    10. A receita salgada que obteña a maior puntuación dentro da súa categoría (profesionais ou particulares) será proclamada "Mellor receita salgada II feira do queixo e do mel 2010"

    11. A receita de repostería que obteña a maior puntuación dentro da súa categoría (profesionais ou particulares) será proclamada "Mellor receita de repostería II feira do queixo e do mel 2010"

    12. PREMIOS: 1º premio de cada categoría: un lote de produtos da Casa do mel e de Queixerías do Eume Todos os participantes recibirán un agasallo

    13. O xurado estará composto por cinco persoas, este poderá declarar deserto un ou máis premios. A decisión será inapelable.

    14. O incumprimento de calquera punto das bases supón a exclusión do concurso. O feito de participar no concurso supón a aceptación destas bases.

    ResponderEliminar